Μηταράκης: Βίντεο καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τους μετανάστες στο Αιγαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηταράκης: Βίντεο καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τους μετανάστες στο Αιγαίο
Βίντεο το οποίο καταρρίπτει με εμφατικό τρόπο τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησής του σε βάρος της Ελλάδας για κακομεταχείριση των μεταναστών στο Αιγαίο έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. 

Βίντεο με το οποίο καταρρίπτονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί σχετικά με «κακομεταχείριση των μεταναστών στο Αιγαίο από την Ελλάδα» δημοσιοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στο οπτικοακουστικό υλικκό που ανάρτησε στο Twitter ο κ. Μηταράκης εμφανίζονται στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να μεταχειρίζονται βίαια τους μετανάστες που βρίσκονται σε μια βάρκα, με στόχο να τους ωθήσουν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μηταράκης στην ανάρτησή του «τα πλάνα δείχνουν την τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από πρόσφυγα που διασώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την πλευρά της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηταρράκης: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και θα πρέπει η ίδια να φυλάει τα σύνορά της

Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΕΞ: Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Υπ. Μετανάστευσης για Τουρκία: Προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της για να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider