Συναντήσεις Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της Lockheed Martin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναντήσεις Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της Lockheed Martin
Στο επίκεντρο η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion καθώς και των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων θα συζητηθούν την Πέμπτη σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με στελέχη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γρέγκορι Μικς

«Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στις παγκόσμιες επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με στελέχη της Lockheed Martin

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, συναντήθηκε με στελέχη της Lockheed Martin.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εμβάθυνσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την εταιρεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion καθώς και των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Επίσης, συζητήθηκαν οι διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος πρόσκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-35, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aeronautics στο Fort Worth του Τέξας, όπου κατασκευάζονται τα F-35.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επιστολή βουλευτών - H αναβάθμιση των τουρκικών F-16 θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους και καταστροφή

ΗΠΑ: «Μπλόκο» βουλευτών κατά της πώλησης F16 στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider