Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Ζελένσκι - Αναφορές για ανακατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας από την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Ζελένσκι - Αναφορές για ανακατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας από την Ουκρανία
Θα αυξηθεί η ροή όπλων από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία ώστε να αποκρουστεί μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας από τον ρωσικό στρατό.

Νέα επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, είχε ο Ουκρανός ομόλογος του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Τετάρτη, για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ζελένσκι στο Twitter, στην επικοινωνία τέθηκαν τα «εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας, επιπλέον πακέτο αμυντικής και ενδεχόμενη μακροοικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ συμφωνήθηκε η ενίσχυση των κυρώσεων» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Όπως διαβεβαίωσα τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο αμερικανικός λαός θα εξακολουθήσει να είναι στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας στον αγώνα του για την ελευθερία», είπε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, η Wall Street Journal μετέδωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη βοήθεια στο κομμάτι των πληροφοριακών τηλεπικοινωνιών που παρέχει στην Ουκρανία, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος της αμερικανικής βοήθειας είναι η αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς και την Κριμαία και η ανακατάληψη των περιοχών από το Κίεβο.

Ακόμα, θα αυξηθεί η ροή όπλων από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία ώστε να αποκρουστεί μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας από τον ρωσικό στρατό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν νέες εκπαιδεύσεις των Ουκρανών στρατιωτών

Πυροβολισμοί κοντά σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider