Πούτιν: Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία - Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία - Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τους νεκρούς από την πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας είναι fake, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Eίπε επίσης ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση θα νοιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα συνέβησαν στην Μπούτσα, είπε ότι οι φωτογραφίες και τα πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης είναι fake [ψευδή].

Το οικονομικό «blitzkrieg» της Δύσης απέτυχε

Όσον αφορά την οικονομία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στη νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας λειτουργεί καλά και το οικονομικό «blitzkrieg» (κεραυνοβόλος πόλεμος –σ.σ. )της Δύσης απέτυχε. Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο κίνδυνος της υπονόμευσης από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ενώ είπε ότι ελπίζει πως στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί

Ρωσία: Επικοινωνία Πούτιν με τον Λουκασένκο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την ΕΕ άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider