Σμυρλής (ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σμυρλής (ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
Η Ελλάδα έχει καταθέσει υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τη διετία 2025-26. 

Στην υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο γενικός γραμματείας και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής.

Σε χαιρετισμό του για την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στον Οργανισμό με το συνεχή αγώνα της για την προώθηση των δημοκρατικών αρχών διακυβέρνησης, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε, επίσης, ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ έχει καταθέσει υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τη διετία 2025-26.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εγκρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015, λαμβάνοντας, παράλληλα, κάθε αναγκαία δράση για τον τερματισμό της φτώχειας, της πείνας, του AIDS και των διακρίσεων κατά των γυναικών και των κοριτσιών, καθώς επίσης και για την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ότι όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ειρήνη και ευημερία έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκουτέρες: Οι αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ δεν έχουν ημερομηνία λήξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider