Τσίπρας: Απαιτείται στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Απαιτείται στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση

Την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μετά τις χθεσινές κυβερνητικές απώλειες που καταγράφηκαν κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 10 και δύο δισ. ευρώ

Ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατακρίνοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες τώρα κάθονται στη γαλαρία και κάνουν κριτική σε αυτούς που προσπαθούν να το ανεβάσουν ξανά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος πλέον είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της πατρίδας «μετά από αυτήν την πολύχρονη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», πρόσθεσε

O πρωθυπουργός επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί «πλάι στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα» και να προστέψει το εισόδημά τους.

Αναφορικά με το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι κύριο μέλημα ήταν η προστασία των αδυνάμων. «Είμαι ευτυχής να πω ότι προστατεύτηκε το 60% δηλαδή όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο άρα προστατεύεται η λαική κατοικία και ταυτόχρονα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις κρίσιμες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου που είναι να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider