Χρυσοχοΐδης σε επίκαιρη για Φουρθιώτη: Δεν θα είμαι ο σάκος του μποξ για κανέναν

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσοχοΐδης σε επίκαιρη για Φουρθιώτη: Δεν θα είμαι ο σάκος του μποξ για κανέναν
Δεν θα είμαι ο σάκος του μποξ για κανέναν διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη στην Βουλή για την περίπτωση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη.

Δεν θα είμαι ο σάκος του μποξ για κανέναν διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη στην Βουλή για την περίπτωση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη. Ο υπουργός αναφέρθηκε εφ’ όλης της ύλης στο έργο της αστυνομίας λέγοντας ότι το βράδυ κυνηγούν το βαρύ έγκλημα και την μέρα τρέχουν με τα μπλοκάκια να ελέγξουν τα μέτρα της πανδημίας, ενώ ειδικά για τις συγκεντρώσεις-συναθροίσεις ανέφερε ότι σε 70 μέρες έγιναν 1.100. Έκανε λόγο για «δικαστές του διαδικτύου», ανεύθυνη κριτική και «αντιαισθητική ανορθογραφία που έγινε με απέραντη νομιμότητα» την περίπτωση του τηλεπαρουσιαστή, ενώ ανακοίνωσε ότι σε τρεις βδομάδες θα φέρει νόμο και για αναθεώρηση του πλαισίου φύλαξης προσώπων.

Ειδικά για τον τηλεπαρουσιαστή αφού υπογράμμισε ότι «η αστυνομία αξιολογεί κινδύνους, όχι χαρακτήρες» ανέφερε ότι ο Φουρθιώτης έφτασε τον Μάρτιο να φυλάσσετε από τέσσερις (4) αστυνομικούς και 24ωρη φύλαξη της οικείας του λόγω εμπρησμών κα επιθέσεων στο κανάλι και το σπίτι του. Ο κ. Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε σε τρεις εβδομάδες νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, τις αλλαγές στην φύλαξη στόχων και προσώπων, και γενικότερα την αναδιοργάνωση αστυνομίας και υπουργείου και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν εποικοδομητικά. Ενώ στο τέλος ξέσπασε ενάντια στην ανεύθυνη κριτική λέγοντας «ως εδώ η λάσπη, δεν θα γίνω σάκος του μποξ για κανέναν».

«Υπάρχει μια συστηματική και κάλπικη επίθεση κατά της αστυνομίας με την καραμέλα περί χούντας. Ποιος έκανε τους ελέγχους για τα περιοριστικά μέτρα; 13 εκ έλεγχοι έγιναν για την πανδημία. 22.000 αστυνομικοί, όλες οι δυνάμεις για 13 μήνες. Κι αυτοί αρρώστησαν κι αρρωσταίνουν, φοβούνται αλλά δουλεύουν. Δεν έχουμε άλλους. Η ομάδα Διας , η Δράση η ΟΠΚΕ κυνηγούν το βαρύ έγκλημα και τα ναρκωτικά και το πρωί τρέχουν με τα μπλοκάκια για τα πρόστιμα. Ας κατέβουμε από την έδρα του τζάμπα δικαστή του ίντερνετ κι ας δούμε τι γίνεται στις πλατείες και στον φυσικό κόσμο».

Για Φουρθιώτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η αστυνομία αξιολογεί κινδύνους όχι πρόσωπα και χαρακτήρες. Αλλοίμονο αν παρεισφρήσουν αυτά , αδιανόητο να υπάρχουν χαρακτηρισμοί» είπε. Αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης λέγοντας ότι υπήρξαν εμπρησμοί τον Μάιο, και τον Νοέμβριο του 2020 στο κανάλι Εψιλον και στο αυτοκίνητο του παρουσιαστή και η αστυνομική φύλαξη ξεκίνησε με έναν αστυνομικό για να φτάσει τους σταδιακά τους τέσσερις τον Μάρτιο».

Γενικά για την φύλαξη προσώπων ο υπουργός ανέφερε ότι το 60% των δυνάμεων είναι για πολιτικά πρόσωπα, το 30% για κρατικούς αξιωματούχους και ιδιώτες και 10% για άλλα πρόσωπα . Ειδικά για εκδότες και δημοσιογράφους είπε ότι είναι το 2% του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων «ελάχιστοι, μερικές δεκάδες».

Μίλησε για απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο και τόνισε ότι θα πρέπει ακόμα και η Βουλή , τα υπουργεία, να δουν την φύλαξη τους με ιδίους πόρους. «Ακόμα και οι αναισθητικές ανορθογραφίες δεν έχουν να κάνουν με σκάνδαλα και εύνοιες όλα γίνονται με απέραντη νομιμότητα. Αφόρητο και πολύ πιεσμένο το σύστημα, έχει γίνει αναποτελεσματικό, χρειάζονται τομές. Θα φέρουμε σχέδιο νόμου και προτάσεις για αμερόληπτο σύστημα, ελπίζω να υπάρξει ένας παραγωγικός διάλογος, νομίζω κάνεις δεν θέλει να αφήνει σκιές για την λειτουργία της αστυνομίας και κάνες δεν θέλει αν γίνεται κατάχρηση από πρόσωπα και κακή κάκιστη χρήση αυτών» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider