Τσίπρας: Δεν χρωστάω σε κανέναν – Σκεφτήκατε καλά ν’ ανοίξετε το κεφάλαιο ΜΜΕ;

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Δεν χρωστάω σε κανέναν – Σκεφτήκατε καλά ν’ ανοίξετε το κεφάλαιο ΜΜΕ;
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του διχασμού. Αυτός ο δρόμος όμως είναι και ολισθηρός και επικίνδυνος για αυτόν που τον επιλέγει», τόνισε.

«Αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά γιατί δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως το κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεών του και στενό συνεργάτη του σε ότι αφορά τους χειρισμούς για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών , ενώ περνώντας στην επίθεση προειδοποίησε την κυβέρνηση «να προσέχετε μη πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι. Αλήθεια το σκεφτήκατε καλά να ανοίξετε το κεφάλαιο της ενημέρωσης , και των ΜΜΕ;» τόνισε.

«Το μόνο που θα σας πούμε είναι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή μας, δεν κάναμε λάθη. Αλλά ότι τολμήσαμε να συγκρουστούμε με αυτό το τοξικό και ναρκοθετημένο πεδίο. Και αυτό το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε αλλά χαλάλι» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θεωρούμε παράσημο ό,τι δώσαμε τη μάχη. Είμαστε περήφανοι γιατί δώσαμε τη μάχη της νομιμότητας για το συμφέρον του λαού και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του διχασμού. Αυτός ο δρόμος όμως είναι και ολισθηρός και επικίνδυνος για αυτόν που τον επιλέγει», τόνισε.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι ανοίγει τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, εν μέσω πανδημίας. «Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός, από το δράμα που ζει ο τόπος. Η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορης και αναποτελεσματικής καραντίνας για πέντε μήνες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μείνει απροστάτευτο».

Ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας «αλήθεια κύριε Μητσοτάκη; Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Σοβαρά, κύριε Μητσοτάκη; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, με την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους, εσείς μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Σοβαρά ; Με την οικονομία να βουλιάζει, την επιχειρηματικότητα σε καραντίνα, τη μεσαία τάξη σε κλοιό φόβου για το αύριο, τους νέους σε κλίμα οργής, εκατομμύρια εργαζόμενους σε κατάσταση πολιορκίας από την ανασφάλεια και τη φτώχεια, εσείς το μόνο που ονειρεύεστε ειδικά δικαστήρια, εδώλια, και εν τέλει διχασμό και πόλωση;».

Μάλιστα αναφέρθηκε στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι «θα έπρεπε και ως παράταξη και ως οικογένεια Μητσοτάκη να είχατε βγάλει τα συμπεράσματα, από τον τρόπο που επιχειρήσατε τότε να σπιλώσετε τους πολιτικούς αντιπάλους και πως αυτό γύρισε μπούμερανγκ. Το να επιχειρείτε το ίδιο αποτυχημένο τοξικό και διχαστικό σχέδιο και στις σημερινές περιστάσεις, αποδεικνύει ότι είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Και σε ό,τι αφορά τον εμπνευστή και σκηνοθέτη του σχεδίου, αποδεικνύει ότι είναι ένας διχαστικός, κατώτερος των περιστάσεων και εν τέλει επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider