Παρίσι: Αστυνομική έφοδος στα κεντρικά της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρίσι: Αστυνομική έφοδος στα κεντρικά της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024
«Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους» ανέφερε η Επιτροπή.

Τελευταία ενημέρωση: 15:30

Η αστυνομία της Γαλλίας πραγματοποίησε την Τρίτη έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το 2024.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της οργανωτικής επιτροπής. Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους» ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση στο Reuters, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο της εφόδου.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου του 2024.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου του 2024.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η καλά ενημερωμένη εφημερίδα Le Parisien κάνουν λόγο για έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάθεση δημόσιων συμβάσεων.

Η εφημερίδα της γαλλικής πρωτεύουσας επικαλείται πηγές που γνωρίζουν έκθεση της γαλλικής Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, η οποία φέρεται να έχει εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Ερευνα διεξήχθη παράλληλα και στα γραφεία της Solideo, της εταιρείας παράδοσης των ολυμπιακών έργων, όπως επιβεβαίωσε η ίδια. «Η Solideo συνεργάζεται πλήρως και προσκομίζει τα στοιχεία που της ζητούνται», προσθέτει η εταιρεία στη δήλωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider