Αναζητείται λύση στο αδιέξοδο με τους πλειστηριασμούς

Θανάσης Κουκάκης
Μοιράσου το
Αναζητείται λύση στο αδιέξοδο με τους πλειστηριασμούς

Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς θα επιχειρήσει να βρει σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων.

Υπενθυμίζεται πως οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από κάθε πλειστηριασμό, ακόμα και ηλεκτρονικό, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας. Ζητούν μεταξύ άλλων την υπαγωγή της ευθύνης και εποπτείας της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών στο υπουργείο Δικαιοσύνης και διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία ημέρα την εβδομάδα, σε μία βάρδια.

Στη βάση αυτή στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι προτάσεις νομοθετικών μεταβολών ώστε όποιοι ενοχλούν να έρχονται αντιμέτωποι με συνέπειες τις οποίες θα προβλέπει ρητά ο νόμος.

Η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται στο θέμα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στα γραφεία τους.

Η αρχική πιθανή λύση, της διενέργειας πλειστηριασμών ηλεκτρονικών και μη στα ειρηνοδικεία με τη συνδρομή δυνάμεων ασφαλείας, κρίθηκε μη ενδεδειγμένη, καθώς θα πρέπει να μεταφέρονται χιλιάδες υποθέσεις, όπου υπάρχει ειρηνοδικείο.

Αναλόγως των δεσμεύσεων που θα αναλάβει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να επανατοποθετηθούν έναντι της απόφασής τους για αποχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.