Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ecomobility Conference: Το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση - Βίντεο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ecomobility Conference: Το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση - Βίντεο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ecomobility Conference που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ecomobility Conference που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr. Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων, των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και της αγοράς, ανέλυσαν τις προκλήσεις για την περαιτέρω διείσδυση των μετακινήσεων μηδενικών ρύπων στη χώρα μας, καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα «ξεδιπλωθούν» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σημείωσε πως δρομολογούνται μέτρα για τη μείωση των χρόνων στην αδειοδότηση για τη σύνδεση των νέων σταθμών φόρτισης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο που θα παίξουν τα δυναμικά τιμολόγια ρεύματος, ώστε οι κάτοχοι ηλεκτρικών Ι.Χ. να έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν φθηνότερα το όχημά τους, αξιοποιώντας τις ώρες του 24ωρου όπου οι χρεώσεις θα είναι χαμηλότερες.

Ο Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σημείωσε πως προχωρά ο διαγωνισμός για επιπλέον 750 λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν παραδοθεί στους οργανισμούς μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα «τρέχει» και πρόγραμμα 100 εκατ. για χρηματοδότηση ηλεκτρικών λεωφορείων για αρκετές πόλεις που έχουν νοσοκομεία, βιομηχανικές περιοχές κλπ.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, επισημαίνοντας ότι 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη) θα βρίσκονται στους δρόμους έως τον Απρίλιο του 2024. Επίσης, αναφέρθηκε στις τέσσερις δράσεις που «τρέχουν» για την επιδότηση οχημάτων μηδενικών ρύπων και του συναφούς εξοπλισμού, δηλαδή το « Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το «Πράσινα Ταξί», το «e-Astypalea» και το «Φορτίζω Παντού».

Στα κίνητρα και το θεσμικό πλαίσιο για τις υποδομές φόρτισης αναφέρθηκε ο κ. Ιωάννης Τσελίκης, Προϊστάμενος, Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι η Πολιτεία είναι ικανοποιημένη για το πώς εξελίσσεται η ηλεκτροκίνηση σημειώνοντας ότι οι ταξινομήσεις έχουν φθάσει τις 34.000 για τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug in υβριδικά ενώ προχωράει και το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου των δημόσιων φορτιστών, οι οποίοι το 2019 ήταν 80 και σήμερα 5.500.

Δείτε το 7th EcoMobility Conference

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider