Αργεντινή: Ο πρόεδρος Μιλέι ψάχνει ξένους επενδυτές για το ποδόσφαιρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργεντινή: Ο πρόεδρος Μιλέι ψάχνει ξένους επενδυτές για το ποδόσφαιρο
Εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικός στην εξαγορά της Μπόκα Τζούνιορς από την αγγλική Τσέλσι. «Είναι γρήγορα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στη χώρα πριν από ένα μήνα, θέλει να επιβάλει τον υπερφιλελευθερισμό και να δει ξένους ιδιώτες επενδυτές να φτάνουν στη χώρα του.

Το καπιταλιστικό ποδόσφαιρο ακόμα δεν έχει φτάσει στη χώρα του τανγκό, όπου οι ομάδες διοικούνται εδώ και δεκαετίες από την αρχή των μη κερδοσκοπικών ενώσεων με επικεφαλής τα μέλη των συλλόγων, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον Μιλέι, οι επιλογές έχουν ήδη διερευνηθεί. Μία από αυτές τις «οδούς» αφορά την Τσέλσι, η οποία θα ήθελε να αγοράσει έναν ιστορικό σύλλογο της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

«Η Τσέλσι εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει μία από τις Μπόκα Τζούνιορς, Ράσινγκ, Εστουδιάντες, Νιούελς ή Λανούς», εξήγησε ο Αργεντινός Πρόεδρος στο Radio Mitre.

«Είναι γρήγορα χρήματα. Αν τα μέλη αυτών των συλλόγων δεν το θέλουν, τότε θα συνεχίσουν με το ισχύον πλάνο. Αλλά είμαι μέλος και υποστηρικτής της Μπόκα και αν έρθουν επενδυτές και βάλουν μια περιουσία για να κερδίσουμε τα πάντα... Πού να υπογράψω;».

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του ο Αργεντινός πολιτικός είχε αναφέρει αυτή την ιδέα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τότε το ενδιαφέρον συγκεκριμένων συλλόγων.

Ωστόσο, οι ομάδες της χώρας είχαν δείξει από τότε τη δυσαρέσκειά τους προτού επαναβεβαιώσουν τις ιστορικές αξίες τους και μαζί την επιθυμία τους να παραμείνουν μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι.

Ο Νέστορ Γκριντέτι, πρόεδρος της Ιντεπεντιέντε, δήλωσε: «Αν ένας σύλλογος θέλει να είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ας είναι. Στην Ιντεπεντιέντε απαγορεύεται από το καταστατικό μας. Προσωπικά, θέλω να είναι η Ιντεπεντιέντε που θα αγοράσει την Τσέλσι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Ξεπέρασαν τους 300 οι αγνοούμενοι του σεισμού της Πρωτοχρονιάς

ΠΟΥ: Ακύρωσε τη διανομή ιατρικών προμηθειών στη βόρεια Γάζα λόγω επικίνδυνων συνθηκών

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γίνεται - μάλλον - 40 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider