Ο Καναδάς έχει μία από τις ταχύτερες αυξήσεις πληθυσμού στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Καναδάς έχει μία από τις ταχύτερες αυξήσεις πληθυσμού στον κόσμο
Η αύξηση του πληθυσμού στη χώρα είναι η ταχύτερη από το 1958.

Η αύξηση του πληθυσμού του Καναδά επιταχύνθηκε στο 3,2% το περασμένο έτος. Πρόκειται για έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στον κόσμο και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην απότομη άνοδο του αριθμού των ξένων εργαζομένων και φοιτητών.

Ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά 1,25 εκατομμύρια το 12μηνο έως την 1η Οκτωβρίου -ο μεγαλύτερος αριθμός σε οποιαδήποτε περίοδο 12 μηνών από τη σύστασή της χώρας το 1867, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Σχεδόν όλη η επιτάχυνση οφείλεται στην αύξηση της διεθνούς μετανάστευσης. Ο Καναδάς υποδέχτηκε 454.590 νέους μόνιμους κατοίκους τον περασμένο χρόνο, ενώ προσέλκυσε 804.690 μη μόνιμους κατοίκους, μια κατηγορία που περιλαμβάνει έκτακτους εργαζόμενους, αλλοδαπούς φοιτητές και, σε μικρότερο βαθμό, πρόσφυγες.

Οι νεοφερμένοι οδήγησαν τον πληθυσμό του Καναδά σε περίπου 40,5 εκατομμύρια, λίγο μεγαλύτερος από αυτόν της Καλιφόρνια.

Η τελευταία φορά που ο πληθυσμός του Καναδά αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1950, κατά τη διάρκεια του μεταπολεμικού baby boom και σε μια περίοδο που η χώρα δεχόταν Ούγγρους πρόσφυγες που διέφευγαν από τη σοβιετική καταστολή. Σήμερα ο πληθυσμός επεκτείνεται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με οποιαδήποτε χώρα της Ομάδας G7, ή σε σύγκριση με την Κίνα και την Ινδία. Οι περισσότερες χώρες που παρουσιάζουν παρόμοιους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού εντοπίζονται στην Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία του 2021.

Ενώ ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη, η ταχεία εισροή ανθρώπων επιδεινώνει την πρόσβαση στη στέγαση, διατηρώντας ένα κατώτατο όριο στις τιμές κατοικιών πάρα την εκτόξευση του κόστους δανεισμού σε υψηλά δύο δεκαετιών. Η πίεση του πληθυσμού είναι επίσης εμφανής στις τιμές των ενοικίων, οι οποίες αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,4% τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα: Ανησυχία για άνοδο των τιμών πετρελαίου

Ακίνητα: Ποιες περιοχές προτιμούν οι Αμερικανοί αγοραστές 

gazzetta
gazzetta reader insider insider