Η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2024
Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2024 κατέληξε η τρικομματική κυβέρνηση του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Reuters.

Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2024 κατέληξε η τρικομματική κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν της δικαστικής απόφασης του περασμένου μήνα η οποία έφερε τα οικονομικά της χώρας σε σύγχυση, τρεις κυβερνητικές πηγές δήλωσαν την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως η τρικομματική κυβέρνηση μπόρεσε να συμφωνήσει επάνω στο φλέγον θέμα. Σήμερα αναμένεται μάλιστα να παρουσιάσει το οικονομικό σχέδιο που θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στις 15 Νοεμβρίου το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ως αντισυνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης συνασπισμού να ανακατανείμει κονδύλια ύψους 60 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας, στο Ταμείο για την Προστασία του Κλίματος.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε κάνει γνωστό πως σκοπεύει να αναστείλει το «φρένο χρέους» και για το 2023, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, με τον Σολτς να δηλώνει ωστόσο πρόσφατα αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για την κάλυψη της «τρύπας» στον προϋπολογισμό του 2024 θα οδηγήσουν «σύντομα» σε αποτέλεσμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε εκτιμήσει ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό περίπου 17 δισ. ευρώ σε έναν προϋπολογισμό περίπου 450 δισ. για το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αργεντινή: Σε ισχύ η «θεραπεία σοκ» του Μιλέι με υποτίμηση 50% του πέσο - Επικροτεί τα «τολμηρά μέτρα» το ΔΝΤ

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί το Ισραήλ πως «χάνει» την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας

ΟΗΕ: «Πέρα από κάθε διάλυση» η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider