Fed: Υπέρ νέων αυξήσεων στα επιτόκια η Μέστερ - «Ίσως και δύο ακόμα» λέει η Ντέιλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fed: Υπέρ νέων αυξήσεων στα επιτόκια η Μέστερ - «Ίσως και δύο ακόμα» λέει η Ντέιλι
Υπέρ νέων αυξήσεων στα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκε η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ, τονίζοντας πως η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων ωθούν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Υπέρ νέων αυξήσεων στα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκε η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ, τονίζοντας πως η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων ωθούν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σαν Ντιέγκο, η Μέστερ τόνισε πως «η πρόοδος στο κομμάτι του δομικού πληθωρισμού είναι αργή», ενώ υπογράμμισε πως «η ανθεκτικότητα της οικονομίας είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν». «Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε μία σταθερή πορεία επιστροφής στο 2%, θεωρώ πως τα επιτόκια θα πρέπει να ανέβουν υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και να παραμείνουν εκεί λίγο καιρό».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ δεν έδωσε αναλυτικότερο χρονοδιάγραμμα για τις δράσεις της Fed, ενώ τόνισε πως οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα νέα δεδομένα της οικονομίας.

Ακόμα πιο επιθετική αναφορικά με το ζήτημα των αυξήσεων των επιτοκίων εμφανίστηκε η Μέρι Ντέιλι, επικεφαλής της Fed του Σαν Φρανσίσκο, η οποία υποστήριξε πως απαιτούνται ακόμα δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, ούτως ώστε ο «υπερβολικά υψηλός πληθωρισμός να υποχωρήσει», λαμβάνοντας υπόψιν την ισχυρή εικόνα που παρουσιάζει η αμερικανική αγορά εργασίας.

«Είναι πιθανό να χρειαστούμε δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους για να επαναφέρουμε πραγματικά στον στόχο του 2% τον πληθωρισμό», ανέφερε η Ντέιλι στο Brookings Institution.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαρ (Fed): Περισσότερα αποθεματικά από τους τραπεζικούς «γίγαντες» - Νέο σήμα για αυξήσεις επιτοκίων

Επαναπατρισμός για τον χρυσό υπό τον φόβο «ρωσικού τύπου» κυρώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider