Μπαρ (Fed): Περισσότερα αποθεματικά από τους τραπεζικούς «γίγαντες» - Νέο σήμα για αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαρ (Fed): Περισσότερα αποθεματικά από τους τραπεζικούς «γίγαντες» - Νέο σήμα για αυξήσεις επιτοκίων
H Fed ζητά μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια από τους τραπεζικούς κολοσσούς - Νέο κάλεσμα για αυξήσεις επιτοκίων.

O αντιπρόεδρος της Fed αρμόδιος για την εποπτεία των τραπεζών, Μάικλ Μπαρ παρουσίασε ένα σαρωτικό σχέδιο για την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, διαμηνύοντας ότι η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του συστήματος στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο Μπαρ σχεδιάζει πολλαπλές ρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν τις μεγαλύτερες τράπεζες στο να διατηρούν περισσότερα αποθεματικά και να πληρούν αυστηρότερες απαιτήσεις εποπτείας. «Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μόνο ενίσχυσαν την ανάγκη για ταπεινότητα και σκεπτικισμό και για μία προσέγγιση που θα καταστήσει τις τράπεζες πιο ανθεκτικές σε γνωστούς αλλά και απροσδόκητους κινδύνους», υπογραμμίζεται στο κείμενο της ομιλίας του που επικαλείται το Reuters, επισημαίνοντας την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και άλλων δύο δανειστών στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

Παράλληλα, επιθυμεί να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες κεφαλαίου για τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισ. δολαρίων, διευρύνοντας τη δεξαμενή των εταιρειών που αφορoύν. Επίσης, συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν ήδη αρκετά κεφάλαια για να ανταποκριθούν στα νέα πρότυπα που οραματίζεται.

Η Fed έχει ακόμα δουλειά να κάνει για τη μείωση του πληθωρισμού

Τέλος, εκτίμησε πως η Fed έχει ακόμα να κάνει δουλειά για να αυξήσει τα επιτόκια σε επίπεδο που θα περιορίζει τον πληθωρισμό. «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός. Έχουμε κάνει πολλή πρόοδο στη νομισματική πολιτική την τελευταία χρονιά. Θα έλεγα ότι είμαστε κοντά αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε» ανέφερε.

«Καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι επαρκώς περιοριστικό επίπεδο, αυτό θα αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής μας ώστε να επιτύχουμε τον στόχο με προσεκτικό τρόπο» δήλωσε ο Μπαρ σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: Πλήγμα 19,5 δισ. δολαρίων στην Ινδία - Η Foxconn αποσύρεται από την κατασκευή εργοστασίου

Η γερμανική Rheinmetall ανοίγει εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Deal 27 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ιράκ και TotalEnergies για τέσσερα ενεργειακά projects

gazzetta
gazzetta reader insider insider