Μάικλ Μπέρι: Έκανα λάθος με το «sell» - Συγχαρητήρια στους dip buyers που δεν με άκουσαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάικλ Μπέρι: Έκανα λάθος με το «sell» - Συγχαρητήρια στους dip buyers που δεν με άκουσαν
Ο ιδρυτής της Scion Asset Management θέλησε να κατευθύνει τους επενδυτές να «πουλήσουν», λίγο πριν από την συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Fed της 1ης Φεβρουαρίου.

Με μια «λιτή κι απέριττη» δήλωση του στο Twitter, ο διάσημος shortάκιας Michael Burry, παραδέχεται –επιτέλους- ότι έσφαλλε.

Ο γνωστός από την ταινία The Big Short, στην οποία τον υποδύεται ο Christian Bailey, και η οποία αναπαριστά την επιτυχημένη πρόβλεψη του για την στεγαστική κατάρρευση του 2008, δεν έχει συνηθίσει τους ακολούθους του σε τέτοιες παραδοχές καθώς είναι γνωστός για την επιχειρηματολόγηση του υπέρ των πιο δυσοίωνων οπτικών του για την οικονομία, όπως τον Ιανουάριο όπου προέβλεψε περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι ήδη σε ύφεση.

Ο ιδρυτής της Scion Asset Management θέλησε να κατευθύνει τους επενδυτές να «πουλήσουν», λίγο πριν από την συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Fed της 1ης Φεβρουαρίου. Σήμερα, ωστόσο, επανήλθε λέγοντας στους ακολούθους του πως η συμβουλή του ήταν λάθος, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους dip buyers (σ.σ.: σε όσους σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές όταν αυτές πέφτουν στα «χαμηλά») καθώς ώθησαν την αγορά υψηλότερα από το αναμενόμενο.

«Δεν έχει υπάρξει άλλη γενιά που αγοράζει στα χαμηλά όπως εσείς», έγραψε.

Ο Nasdaq επισήμως μπήκε σε bull market την Τετάρτη, ενισχύμενος πάνω από 20% από τα χαμηλά στα οποία βρέθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, και ο S&P 500 βρίσκεται σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα του εδώ και δύο μήνες, με κέρδος 1,9% μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιθανή η επιστροφή από το 2022 σε πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής – Καμπανάκι για εξωτερικό έλλειμμα

UniCredit για Ελλάδα: Ανάπτυξη 1,4% για το 2023  - «Μάλλον απίθανη» μονοκομματική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Επιστροφή σε κερδοφορία για την H&M - «Συνέτριψε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider