ΗΠΑ: H Fed επιμένει για τις αυξήσεις των επιτοκίων ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: H Fed επιμένει για τις αυξήσεις των επιτοκίων ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός
Αναγνωρίζεται το ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να καμφθεί ώστε να υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στην οικονομία.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ώστε να θέσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία προς τον στόχο του 20%, σημειώνεται στην εξαμηνιαία έκθεση της τράπεζας προς το Κογκρέσο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Στο έγγραφο αναγνωρίζεται το ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να καμφθεί ώστε να υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στην οικονομία.

Ακόμα, τονίζεται πως ο πληθωρισμός παραμένει «σημαντικά πιο πάνω» από τον στόχο που έχει θέσει η Fed, του 2%. Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο του 2022 η τράπεζα προχωρά σε συνεχιζόμενες αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων ώστε να «κρυώσει» την οικονομία, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες των αγορών για το ότι η περιοριστική νομισματική πολιτική και το αυξημένος κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση στις ΗΠΑ.

Στην έκθεση σημειώνεται πως η Fed είναι «πλήρως ενήμερη» για τις προκλήσεις που θέτει στην οικονομία ο υψηλός πληθωρισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Πιθανό σενάριο τα επιτόκια στο 4%, λέει ο Βουνς - «Πονοκέφαλος» ο δομικός πληθωρισμός

Τουρκία: Νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Στο 55,18% τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider