Πιέσεις της ΕΕ στο Twitter - Επικοινωνία της Κομισιόν με τον Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις της ΕΕ στο Twitter - Επικοινωνία της Κομισιόν με τον Έλον Μασκ
«Η συζήτηση θα αφορά της εφαρμογή της Twitter στους κανόνες της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και στην εφαρμογή των κανόνων κατά της παραπληροφόρησης».

Το θέμα των κανόνων λειτουργίας του Twitter στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στο επίκεντρο επικοινωνίας που θα έχει η Κομισιόν με τον επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, o Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, Τιερί Μπρετόν, θα έχει μέσα στη μέρα τηλεδιάσκεψη με τον Μασκ.

«Η συζήτηση θα αφορά της εφαρμογή της Twitter στους κανόνες της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και στην εφαρμογή των κανόνων κατά της παραπληροφόρησης» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως οι αλλαγές που έχει επιφέρει ο Μασκ στην πλατφόρμα της Twitter από τον Νοέμβριο του 2022, όταν εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισ. δολάρια, έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κριτικής από αξιωματούχους της Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει για μέχρι και τον αποκλεισμό του Twitter από την ευρωπαϊκή αγορά εάν η εταιρεία δεν εφαρμόσει τους κανόνες που θέτει η ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: 7 κράτη προειδοποιούν την Κομισιόν κατά μιας «κόντρας» επιδοτήσεων με τις ΗΠΑ

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα στήριξης 60 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider