Κομισιόν: H φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε για περισσότερες επενδύσεις στην «καθαρή» ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: H φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε για περισσότερες επενδύσεις στην «καθαρή» ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ενισχύσει τη στήριξη που δίνει στις «πράσινες» επενδύσεις, ώστε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ενισχύσει τη στήριξη που δίνει στις «πράσινες» επενδύσεις, ώστε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας την Τρίτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Κομισιόν, η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα προκαλεί σημαντικές γεωπολιτικές και βιομηχανικές αλλαγές. Οι ΗΠΑ και η Κίνα επενδύουν ισχυρά στην «καθαρότερη» τεχνολογία και η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει το ίδιο εάν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική, πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος είπε πως η ΕΕ σκοπεύει να αναπτύξει ένα βιομηχανικό πλάνο που θα εστιάζει στο ρυθμιστικό πλαίσιο, με παροχή περισσότερων χρημάτων στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας. Παράλληλα, το σχέδιο θα ενισχύει τις δεξιότητες των εργαζομένων και θα ενισχύει το εμπόριο με άλλες χώρες.

«Έχουμε ένα μικρό χρονικό παράθυρο ώστε να επενδύσουμε στην καθαρή τεχνολογία, την καινοτομία και την καθαρή ενέργεια προτού η οικονομία των ορυκτών καυσίμων καταστεί απαρχαιωμένη» ανέφερε στην ομιλία της η κ. φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Μικρή ύφεση το 2023 αναμένουν οι βιομήχανοι - Προειδοποιήσεις για την ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider