Κίνα: Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις πτήσεων, λίγες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις πτήσεων, λίγες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό
Οι αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις από τη χώρα παρουσιάζουν άνοδο 200%.

Οι κρατήσεις για πτήσεις στην Κίνα διπλασιάστηκαν λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας ανακοίνωσε τη χαλάρωση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που ίσχυαν μέχρι σήμερα λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ctrip.com, οι κρατήσεις πτήσεων για το εσωτερικό της Κίνας ήταν την Παρασκευή διπλάσιες από αυτές της Πέμπτης, με τις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις από τη χώρα να παρουσιάζουν άνοδο 200%.

«Η περαιτέρω χαλάρωση αντικατοπτρίζει μια ισορροπία μεταξύ του ελέγχου του κορονοϊού και της οικονομικής ανάπτυξης και προετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω "άνοιγμα" στην ταξιδιωτική αγορά» ανέφερε η Ctrip.com.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προσδοκίες για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών «χτίζονταν» το προηγούμενο διάστημα, με τις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 122% από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με την Ctrip, οι διεθνείς πτήσεις από την Κίνα έχουν φτάσει τις 1.300 ανά εβδομάδα, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στο τέλος του Οκτωβρίου.

Η χαλάρωση των μέτρων

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο αποφάσισε να μειώσει κατά δύο μέρες το χρόνο υποχρεωτικής καραντίνας για τους νεοαφιχθέντες στη χώρα ταξιδιώτες.

Πλέον αντί να αναγκάζει τους ταξιδιώτες να παραμένουν σε κεντρικό χώρο καραντίνας για επτά ημέρες, ο χρόνος θα μειωθεί στις πέντε ημέρες, με συνακόλουθη κατ’οίκον παρακολούθηση. Επιπροσθέτως, οι νέοι κανονισμοί σχετικά με το χρόνο υποχρεωτικής καραντίνας θα ισχύσει και για τις στενές επαφές με κρούσματα Covid. Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των επαφών όσων έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, η Κίνα ανακοίνωσε πως αλλάζει το πλαίσιο και επ’αυτού και πλέον θα υπάρχει εντοπισμός μόνο όσων είχαν άμεση επαφή με νοσήσαντες. Σημειώνεται πως με βάση το προηγούμενο καθεστώς άτομα που είχαν οποιαδήποτε κοινωνική σύνδεση με νοσήσαντες υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με επιπρόσθετους περιορισμούς μετακίνησης.

Επίσης με τα νέα μέτρα μειώνεται και ο καθορισμός επιπέδου τοπικού κινδύνου σε δύο έναντι τριών, δηλαδή σε χαμηλό και υψηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακριβαίνουν και πάλι τα καύσιμα κίνησης – Η διεθνής αγορά πετρελαίου φλερτάρει με τα 100 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider