Πατέλης: Άλμα 16 θέσεων της Ελλάδας στο επιχειρηματικό περιβάλλον του δείκτη EIU

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: Άλμα 16 θέσεων της Ελλάδας στο επιχειρηματικό περιβάλλον του δείκτη EIU
Τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσίασε η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσίασε η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τον δείκτη του Economist Intelligence Unit.

Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις καταγράφηκαν στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των ΗΑΕ, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη επιδείνωση σημειώνεται στη Λατινική Αμερική, την περιοχή με τη χαμηλότερη κατάταξη, καθώς και στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η κατάταξη της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16 θέσεις. Αυτή η σημαντική βελτίωση αντανακλά την κακή αφετηρία της, δεδομένης της καθυστερημένης ανάκαμψης από την κρίση του δημόσιου χρέους που ξεκίνησε το 2009, αλλά και του αντίκτυπου μιας κυβέρνησης υπέρ των επιχειρήσεων που έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη του EIU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, με τη Δυτική Ευρώπη να εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στο top 20.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider