ΥΠΕΞ: Επαφές του Γιάννη Σμυρλή με αξιωματούχους της Γαλλίας για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ: Επαφές του Γιάννη Σμυρλή με αξιωματούχους της Γαλλίας για την οικονομία
Με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2022.

Συναντήσεις για τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία είχε στο Παρίσι ο Ιωάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας ς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2022. επιβεβαιώνοντας τις στενούς οικονομικούς δεσμούς Ελλάδας και Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση του κ. Σμυρλή με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Γαλλικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, MEDEF International, κα. Géraldine Lemblé, διαπιστώθηκε η επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε i) στα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής του MEDEF στην Ελλάδα τον Μάιο του 2022, ii) στο ελληνικό πρόγραμμα ανάκαμψης και στην απορρόφηση κονδυλίων, iii) στους τομείς διμερούς οικονομικής συνεργασίας (ΑΠΕ, αμυντικός εξοπλισμός, έργα υποδομών, διαχείριση υδάτων και αποβλήτων, περιβαλλοντική συνεργασία), iv) στην από κοινού προετοιμασία του Ελληνογαλλικού Φόρουμ της 13ης Δεκεμβρίου 2022 στο Παρίσι, v) στη συνεργασία όσον αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου και vi) στη ψηφιακή συνεργασία για την μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος. Από πλευράς του Γενικού Γραμματέα υπογραμμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδος ως περιφερειακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων σε τομείς τεχνολογίας/ καινοτομίας και ενέργειας

Ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διεθνοποίησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, κα. Magali Cesana, με θέματα συζήτησης i) το Ελληνογαλλικό Φόρουμ της 13ης Δεκεμβρίου στο Παρίσι, ii) τις δυνατότητες συντονισμού σε θέματα αναπτυξιακής βοήθειας σε τρίτες χώρες, iii) την μεταρρύθμιση του γαλλικού συστήματος εξαγωγικών πιστώσεων, καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησης της γαλλικής τεχνογνωσίας από την Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων (πρώην ΟΑΕΠ), iv) την επιχειρηματική επέκταση γαλλικών εταιρειών, μέσω της Ελλάδας, σε γειτονικές χώρες και v) την εκδήλωση ενδιαφέροντος από γαλλικής πλευράς για συμμετοχή μεγάλων ομίλων σε projects σε τομείς υποδομών, αμυντικού εξοπλισμού, μεταφορών και διαχείρισης υδάτων/αποβλήτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Διεθνής Έκθεση SIAL Paris 2022 αποτελεί το εμπορικό γεγονός της χρονιάς για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών με τους εκθέτες να ξεπερνούν τις 6.000 και τους εμπορικούς επισκέπτες τις 150.000. Επισημαίνεται δε, ότι η Enterprise Greece, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, έχει αναλάβει τη διοργάνωση του εθνικού περιπτέρου της Ελλάδας με συμμετοχή άνω των 100 εκθετών, αναδεικνύοντας προϊόντα μεσογειακής διατροφής από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στη φέτα και το γιαούρτι. Η συνολική ελληνική παρουσία στη SIAL 2022 αριθμεί πάνω από 300 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Επιμελητηρίων και Περιφερειών όπως αυτές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας σε ΔΝΤ: Υπέρ των συνθηκών που θα επιτρέψουν να ενσωματωθεί η διάσταση της βιοποικιλότητας στις επενδύσεις

Hines: Πώς προχωρά η τουριστική επένδυση στο Apollonia Beach Resort στην Κρήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider