Κνοτ (ΕΚΤ): Χρειάζονται τουλάχιστον 2 ακόμα μεγάλες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κνοτ (ΕΚΤ): Χρειάζονται τουλάχιστον 2 ακόμα μεγάλες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων
Η ΕΚΤ απέχει «πολύ» από το να φτάσει τα επιτόκια της σε ένα ουδέτερο επίπεδο, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας.

Μήνυμα για τουλάχιστον 2 μεγάλες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να καταπολεμηθεί ο υψηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, Κλάας Κνοτ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Ολλανδός τραπεζίτης σημείωσε πως η ΕΚΤ απέχει «πολύ» από το να φτάσει τα επιτόκια της σε ένα ουδέτερο επίπεδο, συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο ακόμα σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων προτού βρεθούν σε στη μέση εκτίμηση του ουδέτερου επιπέδου».

Οι δηλώσεις του Κνοτ έρχονται μετά από την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% στην οποία προχώρησε η ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο, με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να φτάνει το 10% για τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η αύξηση του κόστους δανεισμού από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ευρωτράπεζας έχει αυξήσει τους φόβους για ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία, που συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για το σύνολο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Schmieding (Berenberg): Αναμένουμε σοβαρή ύφεση το χειμώνα - H εκτεθειμένη Γερμανία και το μικρό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Γερμανία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αύξηση μισθών 10,5%, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider