Παπαθανάσης: Μέσω εφαρμογής οι τιμές για τα 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Μέσω εφαρμογής οι τιμές για τα 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ
Μέσα από ειδική εφαρμογή θα γνωστοποιούνται οι τιμές για 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, έπειτα από τη συμφωνία που επετεύχθη χθες, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μέσα από ειδική εφαρμογή θα γνωστοποιούνται οι τιμές για 50 βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, έπειτα από τη συμφωνία που επετεύχθη χθες, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν έχουμε σταματήσει να συζητάμε με τα σούπερ μάρκετ. Το κάναμε και κατά την περίοδο της πανδημίας. Έχουμε βάλει ένα πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Κάτι το οποίο το ελέγχουμε γι’ αυτό και επιβάλλουμε πρόστιμα. Δηλαδή δεν θέλουμε να υπάρξει υψηλότερο ποσοστό κέρδους από αυτό που υπήρχε την 1/1/2021, τότε που λειτουργούσε ομαλά η αγορά. Τώρα τι κάνουμε; Ερχόμαστε και ζητάμε από τα σούπερ μάρκετ να δημιουργήσουν ένα καλάθι της νοικοκυράς με 50 προϊόντα. Τα απαραίτητα προϊόντα», είπε.

«Αυτό το καλάθι θα υπάρχει αναρτημένο έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να δει τι αγοράζει και πόσο μπορεί να το αγοράσει. Και θεωρούμε ότι τα σούπερ μάρκετ και η συμφωνία που έχουμε, πέραν της νομοθέτησης που θα κάνουμε, θα παρουσιάζουν προϊόντα τα οποία θα παλεύουν στην κυριολεξία τον πληθωρισμό», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε πάνω από 3.000 ελέγχους, έχουμε επιβάλει πρόστιμα και συνεχίζουμε σε όλη την επικράτεια. Επομένως, τα συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία θα παρακολουθούμε, θα είναι πολύ χαμηλά, έτσι ώστε να μην έχουμε τις αυξήσεις που δημιουργούν αυτές τις πληθωριστικές τάσεις και ταυτόχρονα θα μπορούν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, καθότι θα μπορούν να τα βλέπουν, θα μπορούν να συγκρίνουν», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ότι θα εφαρμόσει από Δευτέρα μειωμένο ωράριο, σημείωσε: «Εμείς θέτουμε το πλαίσιο. Το πλαίσιο δεν αλλάζει. Επομένως, ό, τι ίσχυε θα ισχύει. Από κει και πέρα, αν κάποιος έμπορος θέλει να κλείσει το μαγαζί του νωρίτερα, μπορεί να το κάνει. Αν ο εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να το κάνει αυτό, εμείς πάντως δεν θα αλλάξουμε ούτε πρόκειται να μειώσουμε το ωράριο γιατί είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να συνεχιστεί η αγορά. Βρισκόμαστε σε μια επανεκκίνηση και μετά την πανδημία και σε μία εποχή πολύ δύσκολη. Δεν θέλουμε να απολέσουμε θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Appodixi: Τα «κόλπα» της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει το «σκανάρισμα» των αποδείξεων

Πέντε νέες επενδύσεις στο κατώφλι του Φαιστός

Νέες επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Nestlé Ελλάς στα Οινόφυτα - Η νέα πραγματικότητα στον καφέ

gazzetta
gazzetta reader insider insider