Σε υψηλό 16 ετών τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 16 ετών τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ
Ραγδαία άνοδος στα αμερικανικά επιτόκια για στεγαστικά δάνεια.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν στο 6,75%, που αποτελεί υψηλό 16 ετών, σημειώνοντας την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση τη στιγμή που αιτήσεις κατρακυλούν.

Το επιτόκιο για ένα σταθερό στεγαστικό δάνειο διάρκειας 30 ετών αυξήθηκε σχεδόν κατά 0,25% την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Mortgage Bankers Association που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Οι σταθερές αυξήσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων οδήγησαν σε πτώση άνω του 14% την περασμένη εβδομάδα στις αιτήσεις για αγορά ή αναχρηματοδότηση κατοικίας.

Τις τελευταίες επτά εβδομάδες, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν εκτοξευθεί κατά 1,30%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2003 κάτι που αποτυπώνει εύγλωττα την απότομη άνοδο του κόστους δανεισμού καθώς η Fed εντείνει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού.

Ο δείκτης αιτήσεων για αγορά κατοικίας του MBA βούτηξε 12,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015, ενώ ο δείκτης αναχρηματοδότησης υποχώρησε 17,8% σε χαμηλό 22 ετών.

Οι υποψήφιοι αγοραστές κατοικιών ενδέχεται σύντομα να πάρουν μία «ανάσα» από την ταχεία αύξηση του κόστους δανεισμού δεδομένου ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχει χαλαρώσει αυτή την εβδομάδα, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φθηνή στέγη για νέους: Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι πρώτοι 10.000 δικαιούχοι - Εισοδηματικός «κόφτης» από τις τράπεζες

Bitcoin: «Ισορροπεί» λίγο πάνω από τα 20.000 δολάρια - Ο Μασκ επεφύλασσε κέρδη και για το Doge

Γιατί ο πληθωρισμός θα διαρκέσει παραπάνω στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ - Οικονομολόγος αναλύει

gazzetta
gazzetta reader insider insider