Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της Κομισιόν για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της Κομισιόν για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας σε ομιλία της στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας σε ομιλία της στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Μέχτιλντ Βέρσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας της Κομισιόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη Δευτέρα η Λάιεν είχε αποκαλύψει ότι η ΕΕ ετοιμάζει «μια έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» προσθέτοντας ότι «η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία».

Οι G7 εξετάζουν το πλαφόν στην αγορά ρωσικού πετρελαίου

Οι υπουργοί Οικονομικών των G7 θα συζητήσουν μέσα στις επόμενες μέρες το σχέδιο για την επιβολή πλαφόν στις αγορές του ρωσικού πετρελαίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων που λαμβάνουν οι χώρες της Δύσης κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, και οι ομόλογοι της θα συναντηθούν την Παρασκευή για το ζήτημα, θέλοντας να περιορίσουν τις ποσότητες «μαύρου χρυσού» που πουλά η Ρωσία στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία και η Ελβετία θα απαγορεύσουν στις επιχειρήσεις τη χρηματοδότηση και ασφάλισης σε ρωσικά δεξαμενόπλοια από τον Δεκέμβριο.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το ποιο θα είναι το «ταβάνι» στη τιμή αγοράς του ρωσικού πετρελαίου ούτε το ποιες χώρες θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ΗΠΑ θεωρούν πως η επιβολή πλαφόν για το ρωσικό πετρέλαιο θα οδηγήσει και άλλους «παίχτες» της ενεργειακής αγοράς να μειώσουν τις τιμές τους, διευκολύνοντας τις ελλείψεις στην αγορά και μειώνοντας τα έσοδα που λαμβάνει η Μόσχα από τις ενεργειακές εξαγωγές της.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, δήλωσε την Τετάρτη ότι «πιστεύουμε πως αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πλήξουμε τα έσοδα του (Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ) Πούτιν και με αυτό θα μειώσουμε παράλληλα τις παγκόσμιες ενεργειακές τιμές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% από το 21%

Οι G7 εξετάζουν το πλαφόν στην αγορά ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider