Μπούλαρντ (Fed): Οι ΗΠΑ μπορούν να νικήσουν τον πληθωρισμό και να αποφύγουν την ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Οι ΗΠΑ μπορούν να νικήσουν τον πληθωρισμό και να αποφύγουν την ύφεση
Μιλώντας σε παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, ο Μπούλαρντ ανέφερε ότι «μια ήπια προσγείωση είναι εφικτή στις ΗΠΑ». 

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε χαμηλά προ της πανδημίας επίπεδα, χωρίς να προκαλέσει ύφεση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, εκτιμώντας πως ούτε οι επενδυτές ούτε οι καταναλωτές αναμένουν ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται γρήγορα.

Μιλώντας σε παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, σύμφωνα με το MarketWatch, ο Μπούλαρντ ανέφερε ότι «μια ήπια προσγείωση είναι εφικτή στις ΗΠΑ».

Τα μαζικά μέτρα τόνωσης από τη Fed «φαίνονται λιγότερο πιθανά στο μέλλον», τόνισε ο ίδιος, «ενώ η Fed έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% με 2,5%».

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι προσδοκίες των επενδυτών και των καταναλωτών για τον πληθωρισμό αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος ότι ο πληθωρισμός θα τεθεί υπό έλεγχο τα επόμενα τρίμηνα και χρόνια», επεσήμανε.

Εάν ο υψηλός πληθωρισμός αναμενόταν να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τη Fed να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών, είπε ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάλι (Fed): Τα επιτόκια θα πρέπει να μείνουν υψηλά για το επόμενο χρονικό διάστημα

Kashkari: Η Fed έχει δεσμευτεί να περιορίσει τον πληθωρισμό, αλλά «είμαστε πολύ μακριά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider