Μασκ: Η Tesla μπορεί να μειώσει τις τιμές των οχημάτων, εάν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Η Tesla μπορεί να μειώσει τις τιμές των οχημάτων, εάν υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Μασκ είχε δηλώσεις πως «η ύφεση είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή».

Την πρόθεση της Tesla να μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της, εάν υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Με ανάρτηση του στο Twitter και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μασκ ανέφερε πως «εάν ηρεμήσει ο πληθωρισμός, μπορούμε να χαμηλώσουμε τις τιμές των αυτοκινήτων».

Η Tesla έχει αυξήσει τις τιμές πώλησης των οχημάτων της τους τελευταίους μήνες, επικαλούμενη την άνοδο στα κόστη των υλικών κατασκευής τους, καθώς ο κλάδος παγκοσμίως συνεχίζει να δοκιμάζεται από ελλείψεις στα τσιπ ημιαγωγών και από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 9,1% για τον Ιούνιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981.

Η επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία σημειώνεται καθώς η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) τονίζει πως θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτοκία της προκειμένου να κάμψει τις υψηλές τιμές, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ενισχύοντας το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στις ΗΠΑ.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Μασκ είχε δηλώσεις πως «η ύφεση είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή. Για το αν θα έχουμε ύφεση βραχυπρόθεσμα, αυτό είναι πιο πιθανό παρά όχι. Δεν είναι απόλυτη βεβαιότητα. Αλλά φαίνεται πιο πιθανό να έχουμε ύφεση από το να την αποφύγουμε» είχε αναφέρει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Τα «παιχνίδια» της Ρωσίας οδηγούν βέβαια σε ύφεση τη Γερμανία

Απώλειες 27% στα κέρδη της Citigroup - Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών 

gazzetta
gazzetta reader insider insider