ΚΕΠΕ: Ενισχυμένος ο «δείκτης φόβου» στην Ελλάδα τον Μάρτιο, λόγω της ουκρανικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΕΠΕ: Ενισχυμένος ο «δείκτης φόβου» στην Ελλάδα τον Μάρτιο, λόγω της ουκρανικής κρίσης
Ο δείκτης κινήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης φόβου» που καταρτίζει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την ελληνική αγορά τον Μάρτιο, εν μέσω των ανησυχιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές επιπτώσεις του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης έφτασε το 34,38% στις 31/3/2022 από 26,27% στις 28/2/2022, με διακυμάνσεις εντός του μήνα.

Επιπλέον, η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη αυξήθηκε τον Μάρτιο του 2022 φτάνοντας το 31,77% από 29,33% τον Φεβρουάριο του 2022. Ο δείκτης κινήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 32,65%. Η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του.

Σημειώνεται πως ο δείκτης «φόβου» αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς.

Παράλληλα, ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης του ΚΕΠΕ, που πρόδρομες ενδείξεις για την πορεία και τις μεταστροφές στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα, πριν από την αποτύπωσή τους στα τρέχοντα μεγέθη της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας, σημείωσε οριακή άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider