Σταϊκούρας: Παράταση 2 μηνών για ορισμένες μεταβιβάσεις ακινήτων - Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου οι 36-72 δόσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Παράταση 2 μηνών για ορισμένες μεταβιβάσεις ακινήτων - Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου οι 36-72 δόσεις
Παράταση έως τέλος Μαρτίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράταση έως τέλος Μαρτίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως θα παραταθεί μέχρι 31 Μάρτη η προθεσμία που έχουν ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν τις μεταβιβάσεις που έχουν ξεκινήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, η εν λόγω προθεσμία ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ακόμα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα δοθεί παράταση ενός επιπλέον μήνα για τη ρύθμιση σε 36 έως 72 δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της.

Επιπλέον, για την εφετινή χρονιά ισχύουν πρόσθετες, μη μόνιμες, ελαφρύνσεις, όπως είναι: η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, η επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, η περαιτέρω συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και η κατάργησή του για νέους έως 29 ετών, καθώς και η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών (μεταφορές, καφές, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφοι, τουριστικό πακέτο, γυμναστήρια και σχολές χορού).

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε Κυβέρνηση που μειώνει φόρους και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να το πράττουμε. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, μελλοντικά θα προχωρήσουμε και σε νέες μειώσεις φόρων, ενισχύοντας περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Προς παράταση η προθεσμία υπογραφής συμβολαίων με τις αντικειμενικές αξίες του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider