Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη - Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη - Ξεπέρασε τις προσδοκίες
Άνοδος τόσο για τη μεταποίηση όσο και για τις υπηρεσίες στην οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Σημαντικά ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο που ανακοίνωσε η Markit, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 58,6 μονάδες έναντι 58,3 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μέτρηση στις 57,3 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών ανέβηκε στις 56,6 μονάδες έναντι 54,6 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,5 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για την οικονομία της Ευρωζώνης έφτασε τις 55,8 μονάδες έναντι 54,2 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μια μέτρηση στις 53,2 μονάδες.

Πρόκειται για υψηλό 2 μηνών στον σύνθετο PMI, υψηλών 3 μηνών στον PMI υπηρεσιών και υψηλό 2 μηνών στον PMI μεταποίησης, σύμφωνα με την Markit.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση της Markit για τον σύνθετο PMI «ο μέσος όρος του δείκτη για το δ' τρίμηνο κινείται στις 55 μονάδες, σημαντικά πιο κάτω από τις 58,4 μονάδες του δ' τριμήνου, υποδηλώνοντας μια εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης για το τελευταίο τρίμηνο του 2021».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Markit: Απρόσμενη άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider