Οι προσδοκίες για το Bitcoin παραμένουν υψηλές - Ο ρόλος του Έλον Μασκ

Νίκος Βασιλόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προσδοκίες για το Bitcoin παραμένουν υψηλές - Ο ρόλος του Έλον Μασκ
Bitcoin
Σταθερή η αισιοδοξία για το Bitcoin, ειδικά από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ δείχνει την προτίμησή του και προβλέπει τιμή 69.000 δολαρίων.

Η πρώτη εβδομάδα για το ETF του Bitcoin έκλεισε ψηλά, παρόλο που την Παρασκευή υπήρξε μια σημαντική πτώση περίπου 10% των κερδών που είχαν συσσωρευθεί. Οι περισσότερες αναλύσεις αυτή τη στιγμή θεωρούν ότι με την υποστήριξη του ETF, η τιμή του Bitcoin ακόμα κι αν «διορθωθεί» επιστρέφοντας γύρω από τα 50.000 δολάρια θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανατιμητική πορεία.

Πάντως, για την ώρα με το Bitcoin να βρίσκεται στα 60.989 δολάρια είναι δύσκολο η επόμενη εβδομάδα να είναι σημαντικά πτωτική, καθώς όλοι διατηρούν την αισιοδοξία ότι η καλή αρχή θα συνεχιστεί και μάλιστα αρκετοί κάνουν λόγο και για τιμές που στο μέλλον θα φτάσουν και τα 72.000 δολάρια. Οι λόγοι της αισιοδοξίας είναι τρεις: το πάγωμα των επιτοκίων, η ισχυρή υποστήριξη της αγοράς και βέβαια η υποστήριξη που δίνει το ETF.

Υπάρχει ζήτημα "εξασθένισης" της ανοδικής πορείας;

Από την άλλη, υπάρχει η ανάλυση που λέει ότι αυτή τη στιγμή το Bitcoin βρίσκεται στη ζώνη που είναι πιο εύκολο να γίνει ρευστοποίηση. Αν αναλογιστούμε τι συνέβη την προηγούμενη φορά που κινήθηκε γύρω στα 61.000 δολάρια το Bitcoin, όντως η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη. Η ανοδική πορεία συνοδεύεται από μια σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Αυτό για κάποιους αναλυτές είναι ισοδύναμο της αστάθειας, καθώς η ανοδική πορεία δεν έχει τα "καύσιμα" να ξεπεράσει άμεσα τα 63.000 δολάρια.

Υπάρχει νέα παρέμβαση του Έλον Μασκ;

Μια από τις σημαντικές συζητήσεις που αφορούν την αγορά κρυπτονομισμάτων, είναι αν ο Έλον Μασκ χρησιμοποιεί την επιρροή του για να κατευθύνει την αγορά. Η αλήθεια είναι ότι τα… mixed signals που στέλνει διαρκώς μπερδεύουν τους αναλυτές σε σχέση με τον ρόλο που θέλει να παίξει.

Η τελευταία παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία στο Twitter έγινε λίγο αφού το Bitcoin έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του όλων των εποχών και όταν το κρυπτονόμισμα Ethereum έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων.

Στο tweet του, ο Μασκ απεικόνισε ένα ζευγάρι να παρακολουθεί τις αλλαγές των τιμών σε Bitcoin και Ethereum. Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι η τιμή του Bitcoin θα ανέλθει στο επίπεδο των 69.000 δολαρίων και το Ethereum θα φτάσει τα 4.200 δολάρια.

Ο Μασκ δεν έχει παρέμβει μόνο για το Bitcoin και το Ethereum. Στο πρόσφατο παρελθόν, χάρη στα tweets του Μασκ είχε γνωρίσει μεγάλη άνοδο το Dogecoin, το οποίο είχε εισαχθεί σαν… τρολ κρυπτονόμισμα. Οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος Shiba Inu επίσης θεωρούν ότι ο Έλον Μασκ έχει παίξει ρόλο στο να βγει το κρυπτονόμισμά τους από την αφάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider