Evans της Fed: Η οικονομία κοντά στο σημείο που χρειάζεται για να ξεκινήσει το tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evans της Fed: Η οικονομία κοντά στο σημείο που χρειάζεται για να ξεκινήσει το tapering
Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται η Fed ώστε να αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και θα το πετύχει εάν συνεχιστεί η ενίσχυση της απασχόλησης, σημείωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans.

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει η Fed ούτως ώστε να αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και θα το πετύχει εάν συνεχιστεί η ενίσχυση της απασχόλησης, σημείωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans. Είναι ένας ακόμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που στηρίζει την οπισθοχώρηση της Κεντρικής Τράπεζας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

«Θεωρώ ότι η οικονομία βρίσκεται κοντά στην επίτευξη της προϋπόθεσης για 'ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο' που θέσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε ο Evans σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της National Association for Business Economics στη Βιρτζίνια. «Εάν συνεχιστεί η βελτίωση της απασχόλησης, είναι πιθανό αυτές οι συνθήκες να πληρούνται σύντομα και να ξεκινήσει το tapering».

Στο παρελθόν ο Evans είχε περιοριστεί στο να δηλώσει πως αναμένει μια μείωση, κάποια στιγμή φέτος, του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως, που έχει στόχο να ρίξει μακροπρόθεσμα τα επιτόκια.

Άλλο ένα report

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, έστειλε σήμα πως η Fed θα ξεκινήσει το tapering πιθανότατα τον Νοέμβριο, καθώς η οικονομία απέχει μόλις μία ικανοποιητική έκθεση για την απασχόληση από το να πληροί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Σημειώνεται ότι το επόμενο report για την απασχόληση αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider