Οικονομία | Ελλάδα
15-09-2021 | 12:55

Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την ενεργειακή μετάβαση

Newsroom
Μοιράσου το
Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την ενεργειακή μετάβαση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Δεν υπάρχει καμία καινούργια εξαγγελία, μετά τις ανακοινώσεις ενός κοστολογημένου και πλήρες πακέτου μέτρων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση λειτουργεί προσεκτικά» ανέφερε ο κ. Πατέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει πολύ στις μεταρρυθμίσεις και στους ρυθμούς ανάπτυξης που δημιουργούν σταδιακά δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος επιστρέφεται στην κοινωνία με ένα τρόπο συμπεριληπτικό.

Παράλληλα, μιλώντας για την ενεργειακή μετάβαση ο κ. Πατέλης ανέφερε πως θα γίνει με ένα τρόπο κοινωνικά δίκαιο, τη στιγμή που στη Ευρώπη δημιουργούνται ειδικά Ταμεία όπως το κοινωνικό όπου η Ελλάδα θα λάβει 4 δισ. ευρώ ώστε να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες, ενώ ήδη η κυβέρνηση δεν δημιουργεί το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να ελαχιστοποιηθεί η αύξηση των λογαριασμών ρεύματος.

Για το αφορολόγητο στις γονικές παροχές και το ύψος των 800.000, ο κ. Πατέλης ανέφερε πως το μέτρο αφορά κάθε μέτρο περιουσίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για το φόρο κληρονομιάς και τη γονική παροχή. Από την άλλη όπως ανέφερε ξεκλειδώνουν περιουσίες και πόροι που θα βοηθήσουν στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ως προς το σκέλος της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τη χρήση ακινήτων που έχει στη διάθεσή του το Δημόσιο για να εξασφαλιστεί η φθηνή στέγαση για νέους ο κ. Πατέλης δεν επιβεβαίωσε κάτι, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

Ο κ. Πατέλης ανέφερε παράλληλα πως υπάρχει το σχέδιο για τη νεολαία στο οποίο η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετή δουλειά και τα πρώτα δείγματα του σχεδίου αποτυπώθηκαν στη ΔΕΘ με τη μείωση του τέλους στις τηλεπικοινωνίες για νέους έως 29 ετών, τα 50 GB ίντερνετ και το πρώτο ένσημο τα οποία εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο για τη νεολαία.

Αναφορικά με το μαξιλάρι που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Πατέλης ανέφερε πως «δεν είμαι πολιτικός και δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.