Από που έρχεται το παγωτό μας; - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από που έρχεται το παγωτό μας; - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Μειωμένη η παραγωγή παγωτού στις χώρες της ΕΕ. Ποιες χώρας παράγουν και ποιες χώρες εξάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες παγωτού.

Στα 2,9 δισ. λίτρα διαμορφώθηκε η ποσότητα παγωτού που παρήγαγαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020, σηματοδοτώντας μια μείωση κατά 9% σε σχέση με την παραγωγή του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Για το περασμένο έτους, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 232 εκατ. κιλά σε τρίτες χώρες, με αξία 752 εκατ. ευρώ ενώ οι εισαγωγές παγωτού στα κράτη μέλη της Ένωσης διαμορφώθηκαν σε 79 εκατ. κιλά, με αξία 182 εκατ. ευρώ.

Η Γερμανία κορυφαίος παραγωγός παγωτού

Μεταξύ των μελών της ΕΕ, η Γερμανία είναι η κορυφαία παραγωγός, με 642 εκατ. λίτρα ακολουθούμενη από τη Γαλλία (516 εκατ. λίτρα) και την Ιταλία (509 εκατ. λίτρα).

Ακόμα, η Γερμανία είναι η χώρα που παράγει το φθηνότερο παγωτό, με τιμή 1,3 ευρώ ανά λίτρο. Στον αντίποδα, η Γαλλία παράγει το ακριβότερο παγωτό, με 2,2 ευρώ ανά λίτρο και έπεται η Ιταλία με 2 ευρώ το λίτρο.

Η Γαλλία κορυφαία εξαγωγέας παγωτού

Στις εξαγωγές παγωτού σε τρίτες χώρες, πρώτη έρχεται η Γαλλία με 59 εκατ. κιλά για το 2020, ποσοστό που ανέρχεται στο 25% του συνόλου των εξαγωγών παγωτού της Ένωσης.

Ακολουθεί η Ολλανδία με 38 εκατ. κιλά, η Γερμανία με 29 εκατ. κιλά, η Ιταλία με 20 εκατ. κιλά και το Βέλγιο με 16 εκατ. κιλά παγωτού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider