Πατέλης: Υπάρχει πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: Υπάρχει πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων
Ο κ. Πατέλης στάθηκε στο κομμάτι των επενδύσεων τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Έμφαση στην πολιτική σταθερότητα έδωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος ως προς το οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο από ότι ήταν πριν κάποια χρόνια.

Ο ίδιος στάθηκε στο κομμάτι των επενδύσεων τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά και στο πλέγμα των μεταρρυθμίσεων και φορολογικά κίνητρα που θα συνεχίσουν να προωθούνται. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να άρει τα εμπόδια που υπάρχουν για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και τα μεγάλα έργα. «Δεν επιλέγουμε επιχειρηματικούς κλάδους, αυτό το αποφασίζει η αγορά».

«Η κυβέρνηση προχωράει σε δομικές αλλαγές, μείωση της φορολογίας και καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, έτσι ώστε να απελευθερώσει πόρους και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της αγοράς. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλέον την αξιοπιστία της απέναντι στις αγορές».

Παράλληλα, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» επισημαίνοντας πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης διαμορφώνεται, ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, με τη χώρα να καλύπτει το κενό που είχε δημιουργηθεί λόγω της κρίσης των προηγούμενων χρόνων. Focus όπως επισήμανε ίδιος θα δοθεί σε επιλεγμένα projects.

Επιπλέον, αναφορά έγινε και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται με τον κ. Πατέλη να δίνει ως παράδειγμα της χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας για το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ίδιαιτερα σημαντικός φέρνοντας ως παράδειγμα της επένδυση της Pfzer μέσω του Hub στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλέξης Πατέλης: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider