Άννα Βούλγαρη: Πέθανε η τελευταία απόγονος του οίκου Bvlgari (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άννα Βούλγαρη: Πέθανε η τελευταία απόγονος του οίκου Bvlgari (vid)
Σύμφωνα με το paramythia-online, ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η χρυσή κληρονόμος και Ελληνίδα τελευταία απόγονος του οίκου πολυτελών κοσμημάτων Bvlgari, Άννα Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online, ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιά Θεσπρωτίας και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη, που μιλούσε ακόμη Ελληνικά.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Άννα Βούλγαρη, η οποία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στις 23/5/2020, ήταν μητέρα 3 παιδιών και η τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα, ήταν τον Μάρτιο του 2019, όταν συναντήθηκε με διαπαραταξιακή αντιπροσωπία του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη το Σωτήριος Βούλγαρης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν το πως μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την Άννα Βούλγαρη να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider