Η μάχη του digital στις τράπεζες και η Praxia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μάχη του digital στις τράπεζες και η Praxia
O “Insider” αποκαλύπτει γιατί φούντωσε η ψηφιακή μάχη στις τράπεζες και ποιο ρόλο μπορεί να παίξει η Praxia Bank

«Χοντραίνει το παιχνίδι» μεταξύ των τραπεζών στο κομμάτι του digital, καθώς με νέες υπηρεσίες προσπαθούν αφενός να πάρουν κεφάλι στη μεταξύ τους κούρσα και αφετέρου να «οχυρωθούν» εναντίον των αμιγώς ψηφιακών ανταγωνιστών τους.

Όπως μαθαίνω, αυτή τη στιγμή την κούρσα των εξελίξεων οδηγεί η Εθνική Τράπεζα η οποία δίνει από Δευτέρα και στους μη πελάτες της δυνατότητα να ανοίξουν λογαριασμό αποκλειστικά από το κινητό τους, όπως έκαναν μέχρι τώρα η N26 και η Revolut. Μάλιστα, όπως μου λένε, η Εθνική κέρδισε «στη στροφή» την Alpha Bank, η οποία ενώ είχε προβάδισμα, «κόλλησε» στις εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πάντως, επίσης τη Δευτέρα η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της στρατηγική. Έτσι, αναμένουμε την απάντηση από την Eurobank και την Πειραιώς, που πάντως σε αυτή τη φάση δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κόκκινα δάνεια και έτσι δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν.

Ο ρόλος της Praxia Bank

Σε όλο αυτό το «παιχνίδι», ιδιαίτερο ρόλο μπορεί υπό συνθήκες να παίξει η Praxia Bank, η οποία φιλοδοξούσε να λανσαριστεί ως αμιγώς ψηφιακή τράπεζα. Και, όπως μου λένε, σε αυτό το μέτωπο έχει ρίξει πολλή δουλειά, αναπτύσσοντας ένα core banking σύστημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει «μαγιά» σε μια άλλη προσπάθεια. Αν αυτό σημαίνει ότι –μαζί με την τραπεζική άδεια- θα αποτελέσει «όχημα» για κάποιον νέο παίκτη ή αν θα έρθει να ενισχύει ένα από τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά, θα το μάθουμε σύντομα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider