Insider Trading: Τι μάθαμε για την αποζημίωση των 120.000 ευρώ, τους επενδυτές που δεν βρίσκουν project και τους επιχειρηματίες στη ΔΕΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για την αποζημίωση των 120.000 ευρώ, τους επενδυτές που δεν βρίσκουν project και τους επιχειρηματίες στη ΔΕΘ
Ο “Insider” αποκαλύπτει την αποζημίωση των 120.000 ευρώ στη ΔΕΚΟ, τους επενδυτές που ψάχνουν project και δεν βρίσκουν και τους επιχειρηματίες που πήγαν στη ΔΕΘ.

Η αποζημίωση των 120.000 ευρώ σε «κόκκινη» ΔΕΚΟ

Αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ έλαβε από ό,τι μαθαίνω απερχόμενο στέλεχος μεγάλης ΔΕΚΟ που βρίσκεται «στο κόκκινο», το οποίο αναγκάστηκε σε παύση προτού λήξει η σύμβασή του λόγω των αλλαγών στη διοίκηση της υπηρεσίας. Η αποζημίωση ήταν φυσικά αντίστοιχη του «παχυλού» μισθού που λάμβανε το συγκεκριμένο στέλεχος ενώ σε συνέχεια αυτού αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε προς ποιές κατευθύνσεις θα συμμαζέψει τις δαπάνες της η επιχείρηση. Πάντως, όπως έμαθα, στη φετινή ΔΕΘ, το εντυπωσιακό περίπτερο ακολούθησε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τις τυπικές διαδικασίες όσον αφορά στο στήσιμο, την προμήθεια και τη μελλοντική χρήση των υλικών κλπ.

Θέλουμε να επενδύσουμε, δεν υπάρχουν project

«Με το μέγεθος της εταιρείας μας, δεν μας ενδιαφέρουν επενδύσεις της τάξης των 5 ή των 10 εκατ. ευρώ», μου έλεγε κορυφαίο στέλεχος ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στη χώρα, σε ένα από τα πηγαδάκια στη ΔΕΘ. «Εμάς μας ενδιαφέρουν επενδύσεις της τάξης των 100 ή των 150 εκατ. ευρώ. Και σε αυτά τα μεγέθη τα projects που βγαίνουν είναι πολύ λίγα και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε, αλλά δεν υπάρχουν projects», κατέληξε. Και για του λόγου το αληθές, η κουβέντα έγινε ενώ ο όμιλός του ανακοίνωνε ότι προχωρά σε επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ, άρα τα λεφτά υπάρχουν!

Ήταν όλοι εκεί

Η ΔΕΘ –και συγκεκριμένα η ομιλία του πρωθυπουργού- πέρα από οτιδήποτε άλλο, «ένωσε» τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Άνθρωποι που όχι απλώς δεν μιλιούνται αλλά δεν καταδέχονται να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο έκατσαν σε κοντινές θέσεις στο Βελλίδειο και μάλιστα χαμογελούσαν μεταξύ τους. Μέσα στην αίθουσα βρέθηκε το… μισό ΑΕΠ της χώρας, καθώς οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες ήθελαν να δώσουν το παρών αλλά και να ακούσουν το τι θα πει ο πρωθυπουργός. Όπως μου έλεγαν πάντως οι παλιές καραβάνες της αγοράς, η επιτυχία της κυβέρνησης θα φανεί από το πόσοι (και ποιοι) θα είναι στις ίδιες θέσεις του χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider