Apple: Όσοι έκαναν το update του iOS 13 & 13.1 αντιμετωπίζουν προβλήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Όσοι έκαναν το update του iOS 13 & 13.1 αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το ίδιο ισχύει και με το iOS 13.1.2.

Μόλις λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την παρουσίαση και κυκλοφορία των νέων κινητών iPhone και αξεσουάρ της Apple και ήδη το νέο update προκαλεί προβλήματα στους χρήστες όλων των μοντέλων.

Το iOS 13 δεν είχε πολύ καλό ξεκίνημα. Όχι μόνο είναι γεμάτο με bugs που προκαλούν ανησυχία για θέματα ασφαλείας, αλλά μετά από 3 βιαστικά updates μικρής κλίμακας μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, ακόμα έχει προβλήματα! Μάλιστα, οι χρήστες των iPhone που έκαναν το update και «τρέχουν» με iOS 13 είναι αντιμέτωποι με ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να γνωρίζουν.

Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία ChargerLab αποκάλυψε πως η Apple «μειώνει» την απόδοση των ασύρματων φορτιστών άλλων εταιρειών για τα κινητά iPhone που λειτουργούν με iOS 13. Ειδικά με το iOS 13.1 πολλοί ασύρματοι φορτιστές που φόρτιζαν iPhone κινητά και Applewatches με μέγιστη ταχύτητα 7.5W πλέον «μπλοκάρονται» και φορτίζουν με ταχύτητα μόλις 5W. Για παράδειγμα, ένα iPhone 11 με iOS 13 θα φόρτιζε ασύρματα στο 80% σε δύο ώρες, ενώ με iOS 13.1 θα φόρτιζε μόλις στο 55% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το ίδιο ισχύει και με το iOS 13.1.2. Εκτός και αν ο ασύρματος φορτιστής είναι της Apple!

Αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους χρήστες που ανησυχούν πως οι ασύρματοι φορτιστές που αγόρασαν ήταν «πεταμένα λεφτά» και θα «αναγκαστούν» με αυτό τον τρόπο να αγοράζουν μόνο επίσημα προϊόντα της Apple. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Forbes, η αλλαγή αυτή στις ταχύτητες έχει γίνει επίτηδες...

Στο μεταξύ οι χρήστες φαίνονται δυσαρεστημένοι με ακόμα μία απόφαση της Apple. Μπορεί τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max να κυκλοφόρησαν μόλις, όμως όσοι έσπασαν ήδη τις οθόνες τους, φαίνεται πως δεν μπορούν να τις φτιάξουν σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα. Συγκεκριμένα, αν θέλουν να μην τους «κλειδώσει» η οθόνη θα πρέπει να το φτιάξουν μόνο σε κάποιον επίσημο συνεργάτη της Apple. Το ίδιο ισχύει και για τις μπαταρίες όλων των κινητών Apple. Αν η αντικατάσταση δεν γίνει σε επίσημο συνεργάτη της Apple, τότε οι χρήστες κινδυνεύουν να «πετάξουν χρήματα» και να μείνουν με «κλειδωμένο» κινητό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider