Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο «γεμίζει» τις δεξαμενές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο «γεμίζει» τις δεξαμενές
Η τιμή του πετρελαίου είναι κατά 15% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών οδηγεί σε πτώση της ζήτησης. 

Το κρύο και η κακοκαιρία αναγκάζουν πολλούς καταναλωτές να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, όμως παρά την αύξηση στη ζήτηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρές και προορίζονται να καλύψουν κυρίως το διάστημα των γιορτών των Χριστουγέννων.

Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται από 1-1,24 ευρώ το λίτρο, με τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών να καλούνται να πληρώσουν σχετικά υψηλότερες τιμές σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Η τιμή του πετρελαίου είναι κατά 15% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών οδηγεί σε πτώση της ζήτησης.

Σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, το 26% δηλώνει οικονομική αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση το χειμώνα, ενώ ειδικά όσον αφορά στα φτωχά νοικοκυριά το ποσοστό εκτινάσσεται στο 45,3%.

«Ανάσα» για τα νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης

«Ανάσα» για πολλά νοικοκυριά θα αποτελέσει το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο η σχετική ρύθμιση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ποσό της επιδότησης θα αυξηθεί από τα 12,5 λεπτά το λίτρο στα 20 ή 25 λεπτά το λίτρο ενώ δεν προβλέπεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ το νέο επίδομα για την χειμερινή περίοδο 2018 – 2019, η πρώτη δόση τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και η δεύτερη τον Ιούνιο.

Με βάσει αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

  • Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 100.000 ευρώ
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider