Οδηγός: Πώς θα κάνουν τη φορολογική δήλωση μισθωτοί και συνταξιούχοι

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδηγός: Πώς θα κάνουν τη φορολογική δήλωση μισθωτοί και συνταξιούχοι
Παρέχονται αναλυτικές οδηγίες προς μισθωτούς και συνταξιούχους για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλά και για τη συμπλήρωση όλων των εντύπων της δήλωσης.

Μπορεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων να ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου, ωστόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα 20σέλιδο οδηγό για την υποβολή όλων των φορολογικών εντύπων.

Στον οδηγό της ΑΑΔΕ παρέχονται αναλυτικές οδηγίες προς μισθωτούς και συνταξιούχους για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλά και για τη συμπλήρωση όλων των εντύπων της δήλωσης.

Μπορείτε να δείτε τον 20σέλιδο οδηγό με ένα κλικ εδώ.

Παράλληλα, παρέχονται αποσαφηνίσεις για ζητήματα επικαιρότητας αλλά και ειδικούς ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά δίνονται απαντήσεις για το κτίσιμο του αφορολόγητου, τους φιλοξενούμενους, τα έσοδα από Airbnb κ.α.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου.

Όπως αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ στις περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος των δικαιολογητικών των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι φορολογούμενοι ειδοποιούνται μέσω μηνύματος να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία τους εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider