Aξιολόγηση ΒΒ δίνει ο S&P στη doValue – Σταθερό outlook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aξιολόγηση ΒΒ δίνει ο S&P στη doValue – Σταθερό outlook
Η doValue ξεχωρίζει, σύμφωνα με τον οίκο, στην Ευρώπη, τόσο για τα συμβόλαια μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που συνάπτει, αλλά και για τη στέρεη βάση πάνω στην οποία κινούνται τα κέρδη της.

Αξιολόγηση ΒΒ δίδει στη doValue ο οίκος αξιολόγησης S&P, με σταθερό outlook.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο οίκος, σε έκθεσή του, ημερομηνίας 9 Ιουλίου, η κλίμακα ΒΒ αφορά στη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της εταιρείας και αντανακλά την ηγετική της θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η doValue, συνεχίζει ο οίκος, ξεχωρίζει στην Ευρώπη, τόσο για τα συμβόλαια μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που συνάπτει, αλλά και για τη στέρεη βάση πάνω στην οποία κινούνται τα κέρδη της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του S&P, η απόκτηση της FPS αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας για τη doValue, καθώς βελτιώνει τη γεωγραφική της δυναμική και ενισχύει τις προοπτικές για την προσέλκυση πελατών και τη σύναψη συμβολαίων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η doValue έχει χαμηλή μόχλευση, ενώ η οικονομική πολιτική που ασκεί χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Το σταθερό outlook το δίδει ο οίκος γιατί εκτιμά πως η μόχλευση της εταιρείας θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ προβλέπει πως θα κινούνται σε σταθερά επίπεδα οι ταμειακές της ροές. Παράλληλα, ο οίκος αναμένει βελτίωση στην κατεύθυνση των EBITDA, η οποία θα προκύψει από ανάπτυξη τόσο στο οργανικό, όσο και στο μη οργανικό σκέλος.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η Eurobank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης του 80% της FPS και της τιτλοποίησης Cairo στη doValue.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider