Το νέο iPhone θα σας ενημερώνει για την έκθεσή σας στον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο iPhone θα σας ενημερώνει για την έκθεσή σας στον κορονοϊό
Ενημερώσεις για περιβάλλοντα με αυξημένο ιικό φορτίο θα περιλαμβάνει η νέα έκδοση λογισμικού iOS 13.7 των iPhones.

Τη δυνατότητα ενημερώσεων για πιθανή έκθεση σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο θα προσφέρει το νέο iPhone, ή όποιο iPhone λάβει την έκδοση λογισμικού iOS 13.7, όπως φαίνεται από την beta έκδοση που είναι ήδη διαθέσιμη για τους developpers.

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού θα δίνει την δυνατότητα στο smartphone σας να εμφανίζει ειδοποιήσεις για την έκθεση των χρηστών στον κορονοϊό, χωρίς να χρειάζεται οι ίδιοι να έχουν κατεβάσει κάποια σχετική εφαρμογή εντοπισμού - ιχνηλάτησης (tracing app).

Τι κάνει λοιπόν και τι δεν κάνει η συγκεκριμένη επέκταση COVID-19 Exposure Notification APΙ που προσέθεσε η Apple. Με αυτή θα ενημερώνεστε εάν έχετε εκτεθεί σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο. Ωστόσο αυτό θα γίνεται μόνο αν οι αρχές δημόσιας υγείας της χώρας σας υποστηρίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Παράλληλα το νέο feature δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρούν την κατάστασή της υγείας, δηλαδή το αν έχουν μολυνθεί από τον ιό - κάτι που θα μπορούν να κάνουν μόνο αν έχουν κατεβάσει κάποια εφαρμογή ανίχνευσης και ιχνηλάτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ακόμα που δεν κάνει το εν λόγω εργαλείο είναι να σας παρακολουθεί με τρόπο ανησυχητικό, αφού τα δεδομένα σας παραμένουν στη συσκευή του τηλεφώνου σας.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα, οι χρήστες iPhone μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις έκθεσης μόνο εάν είχαν εγκατεστημένη μια εφαρμογή ανίχνευσης επαφών, που έχει αναπτυχθεί από κάποια δημόσια υγειονομική αρχή, ενώ η ίδια η Apple σε συνεργασία με τη Google έχουν όπως είναι ήδη γνωστό αναπτύξει τεχνολογία ιχνηλάτησης επαφών, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider