Ανεβαίνουν οι τόνοι στον «πόλεμο» Huawei - ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβαίνουν οι τόνοι στον «πόλεμο» Huawei - ΗΠΑ
Η Huawei ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να παραβούν την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος.

Να παραβιάσουν την αμερικανική νομοθεσία και να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό, ενθαρρύνει τους προμηθευτές του ο κινεζικός κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών Huawei​​​​, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος στο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός τονίζει πως η Huawei ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να παραβούν την αμερικανική νομοθεσία, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ η Huawei

Τον περασμένο Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε την Huawei Technologies Co Ltd στη μαύρη λίστα των εταιρειών (the entity list), μετά από ανησυχίες για τις δραστηριότητες της, ως προς την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή, είχε ως συνέπεια να ασκηθεί πίεση σε ορισμένους από τους προμηθευτές της Huawei στις ΗΠΑ να καταθέσουν αιτήσεις, για την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider