Το παράδειγμα της Xiaomi αναμένεται να ακολουθήσει ο τεχνολογικός κολοσσός Samsung, κυκλοφορώντας το δικό του «έξυπνο» κινητό με κάμερα που θα διαθέτει ανάλυση 108 megapixel.

μετά την κυκλοφορία του πρώτου - στον κόσμο - smartphone κάμερα με ανάλυση 108 megapixel, από την κινεζική εταιρεία Xiaomi..

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει το Galaxy S11 με μια κάμερα που θα ξεπερνά τα 100 megapixel, στις αρχές του 2020, χάνοντας όμως την «πρωτιά», καθώς η κινεζική εταιρεία Xiaomi παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο smartphone με κάμερα ανάλυσης 108 megapixel.

Συγκεκριμένα, το Business Insider λόγο πως το Galaxy S11 θα διαθέτει φωτογραφική μηχανή 108 megapixel, όταν ο μέσος όρος των smartphone διαθέτει κάμερες μεταξύ των 12 και 16 megapixel. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που θα προσφέρει η Samsung μέσα από την υλοποιήση ενός τέτοιου project θα είναι οι καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις κάμερες των iPhone 11 και Pixel 4.


Η Samsung είχε ήδη ανακοινώσει από τον Αύγουστο πως κάποια έκδοση smartphone που θα κυκλοφορήσει θα διαθέτει μια τόσο υψηλή κάμερα, αλλά δεν ήταν σαφές πότε θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός και σε ποια μοντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τόσα πολλά megapixel δεν συνεπάγονται απαραίτητα καλύτερες φωτογραφίες. Η Apple και η Google χρησιμοποιούν κάμερες 12 megapixel στα smartphones τους και θεωρούνται από ειδικούς οι καλύτερες κάμερες smartphone στην αγορά αυτή τη στιγμή.