ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζητά το ολλανδικό fund Reggeborgh

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο ζητά το ολλανδικό fund Reggeborgh
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ, όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι εκείνη που θα κρίνει την επόμενη ημέρα.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ, όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι εκείνη που θα κρίνει την επόμενη ημέρα.

Μετά από περίοδο έντονων διεργασιών, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest κατέθεσε επισήμως αίτημα για τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου. Βασικά θέματα που αιτούνται οι Ολλανδοί να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης είναι η αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία για τους τελευταίους 24 μήνες.

Πηγές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σχολιάζουν στο insider.gr πως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Εξηγούν, μάλιστα, ότι μόνο με απόφαση δικαστηρίου μπορεί να διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος σε μια εταιρεία, ο οποίος πρέπει να στοιχειοθετείται πχ. από φαινόμενα κακοδιαχείρισης. «Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος. Η διοίκηση άλλωστε του Ομίλου έχει βραβευθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια», τονίζουν. «Η διοίκηση του Ομίλου είναι απόλυτα διαφανής», τονίζουν οι ίδιες πηγές και γνωστοποιούν πως «η διοίκηση επιφυλάσσεται να ασκήσει οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα αν αυτό κριθεί αναγκαίο».

Ο Όμιλος άλλωστε κινείται υπό νέα δεδομένα τους τελευταίους μήνες, καθώς στη σκιά της πανδημίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Reggeborgh Invest γνωστοποίησε ότι απέκτησε σημαντική θέση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επενδυτική του «παρουσία» στον Όμιλο.

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου όταν έγινε γνωστό πως οι Ολλανδοί της Reggeborgh απέκτησαν δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου (ποσοστό 12,5%) στον Όμιλο, μετά από συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Οι Ολλανδοί ελέγχουν ένα ποσοστό άνω του 5% στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ αν ασκήσουν τo δικαίωμα προαίρεσης, το ποσοστό τους στον Όμιλο θα ξεπεράσει το 17,5%. Η ολλανδική εταιρεία μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Reggeborgh Invest, με έδρα το Rijssen της Ολλανδίας, είναι ένα πανίσχυρο fund, το οποίο αποτελεί το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, που ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.

«Πετύχαμε τους στόχους μας»

Στο μεταξύ, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η πρωτοβουλία Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο της για την πλήρη αναμόρφωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν οι αδελφοί Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, με το εγχείρημα Change4Ellaktor, κέρδιζαν τον έλεγχο του Ομίλου.

«Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση, αναμορφώσαμε πλήρως τον Όμιλο και τις δραστηριότητές του. Αυτά που βρήκαμε ήταν χειρότερα των προσδοκιών μας, αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο Όμιλος αναδιοργανώθηκε. Το Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο του», δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Καλλιτσάντσης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με επενδυτές και αναλυτές για την ενημέρωσή τους για τα οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου του Ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider