Έκτακτη Γενική Συνέλευση «κρίνει» το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη Γενική Συνέλευση «κρίνει» το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Προτεραιότητα της διοίκησης των αδελφών Καλλιτσάντση είναι ο Όμιλος να περάσει στην επόμενη φάση ανάπτυξής του.

Σημαντικές εξελίξεις για την επόμενη ημέρα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ δρομολογεί ο Νοέμβριος.

Ο Όμιλος άλλωστε κινείται υπό νέα δεδομένα εδώ και περίπου μήνες, καθώς στη σκιά της πανδημίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest γνωστοποίησε ότι απέκτησε σημαντική θέση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επενδυτική του «παρουσία» στον Όμιλο.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι το αμέσως επόμενο βήμα για τον Όμιλο, καθώς η διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση και οι Ολλανδοί βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για σημαντικές μετοχικές ανακατατάξεις που θα κρίνουν το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ανοιχτός, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, προτεραιότητα των αδελφών Καλλιτσάντση στην τρέχουσα συγκυρία είναι ο Όμιλος να περάσει στην επόμενη φάση ανάπτυξης. Μάλιστα, υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη φάση.

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου όταν έγινε γνωστό πως οι Ολλανδοί της Reggeborgh απέκτησαν δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου (ποσοστό 12,5%) στον Όμιλο, μετά από συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Οι Ολλανδοί που κατείχαν ήδη ένα ποσοστό 4,96% στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέληξαν σε συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένου να αποκτήσουν call option. To δικαίωμα προαίρεσης αφορά σε ποσοστό 12,5%, ήτοι στο ποσοστό του κ. Μπόμπολα. Η ολλανδική εταιρεία μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ενώ εάν το ασκήσει, το ποσοστό της θα φτάσει το 17,51%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Reggeborgh Invest, με έδρα το Rijssen της Ολλανδίας, είναι ένα πανίσχυρο fund, το οποίο αποτελεί το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, που ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider