Καλλιτσάντσης: Η πρωτοβουλία Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο της - Αναμορφώσαμε την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλλιτσάντσης: Η πρωτοβουλία Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο της - Αναμορφώσαμε την ΕΛΛΑΚΤΩΡ
«Το cash flow του Ομίλου έχει βελτιωθεί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Τι είπε για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στις βασικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Τη βεβαιότητά του πως η πρωτοβουλία Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο της για την πλήρη αναμόρφωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Ήταν Ιούλιος του 2018 όταν οι αδελφοί Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, με το εγχείρημα Change4Ellaktor, κέρδιζαν τον έλεγχο του Ομίλου.

«Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση, αναμορφώσαμε πλήρως τον Όμιλο και τις δραστηριότητές του. Αυτά που βρήκαμε ήταν χειρότερα των προσδοκιών μας, αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο Όμιλος αναδιοργανώθηκε. Το Change4Ellaktor πέτυχε το στόχο του», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο κ. Καλλιτσάντσης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με επενδυτές και αναλυτές για την ενημέρωσή τους για τα οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου του Ομίλου.

«Σε επίπεδο Ομίλου, βελτιώνεται το cash flow μας. Έχουμε θετικές ταμειακές ροές», πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης για να επισημάνει πως το μεγάλο επίτευγμα του Change4Ellaktor ήταν η πλήρης αναδιοργάνωση της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ που υπέφερε από «χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες».

Ελλάδα και πανδημία

Σχολιάζοντας ο κ. Καλλιτσάντσης τις τρέχουσες εξελίξεις, αναφέρθηκε στη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει την Ελλάδα και τον πλανήτη, αναγνωρίζοντας πως τα νέα lockdown που τίθενται σε ισχύ, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στις οικονομίες.

«Η Ελλάδα έχει υψηλά ταμειακά αποθέματα για να διαχειριστεί την κρίση που γεννά ο κορονοϊός. Οι ξένοι εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό επιβεβαιώνεται από την πορεία των ελληνικών ομολόγων», συμπλήρωσε.

«Σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο, προτεραιότητα του Ομίλου είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων» σημείωσε ο κ. Καλλιτσάντσης για να διαβεβαιώσει πως ως ΕΛΛΑΚΤΩΡ «έχουμε λάβει - και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε - όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων».

Οι βασικοί τομείς δραστηριοτήτων

Αναφερόμενος στους βασικούς τομείς δραστηριοτήτων του Ομίλου, ο κ. Καλλιτσάντσης στάθηκε στα εξής:

«Ο κλάδος των Κατασκευών επηρεάστηκε σφόδρα από την πανδημία, ωστόσο πλέον εργαζόμαστε για να θωρακίσουμε την κερδοφορία μας. Εστιάζουμε στα έργα μας σε Ελλάδα και Ρουμανία».

«Στις Κατασκευές, η βελτίωση είναι σταδιακή από τρίμηνο σε τρίμηνο, σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος, ενώ αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της κατάστασης το 2021», δήλωσε από την πλευρά του ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, Γιώργος Πουλόπουλος. «Στόχος μας είναι να αναλάβουμε νέα projects», έσπευσε να προσθέσει.

Συνεχίζοντας ο κ. Καλλιτσάντσης και αναφερόμενος στο μέτωπο των Παραχωρήσεων, έκανε λόγο για πραγματική ανάκαμψη των εσόδων της Αττικής Οδού μετά την άρση του πρώτου lockdown στη χώρα (Μάρτιος – Μάιος 2020), ενώ παραδέχθηκε πως, μέχρι στιγμής, εμφανίζονται μικρότερες οι επιπτώσεις του δεύτερου – εν εξελίξει – lockdown.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έκανε λόγο για βελτιωμένα έσοδα στους νευραλγικούς τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, ενώ σε ό,τι αφορά το Real Estate, σημείωσε ότι είναι αναπόφευκτες οι επιπτώσεις των lockdown (σ.σ. κλείσιμο καταστημάτων), ωστόσο σταδιακά θα υπάρξει αποκατάσταση των προβλημάτων.

Συνεργασία ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΕDP Renewables

Ερωτηθείς, τέλος, ο κ. Καλλιτσάντσης για τη συμφωνία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την ΕDP Renewables, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε λόγο για μια στρατηγική «συμμαχία» με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως. Η εν λόγω συνεργασία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Όμιλο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συμφωνία αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου νέων αιολικών πάρκων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ισχύος 900ΜW, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με την εκτιμώμενη αξία της από κοινού επένδυσης, στην πλήρη υλοποίησή της, να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Το πρώτο στάδιο υλοποίησης της συνεργασίας αφορά στην απόκτηση και από κοινού ανάπτυξη από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την EDP Renewables δύο συμπλεγμάτων υπό ανάπτυξη αιολικών πάρκων μέγιστης ισχύος 436,8 MW στην Εύβοια, ενώ σταδιακά θα υλοποιηθούν και τα επόμενα τμήματα της συμφωνηθείσας συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider